frumosul…

Trăim într-o lume în care nu mai avem timp să ne bucurăm de frumos… Cuvintele lui Pleşu sunt cele mai potrivite pentru a descrie stare de apatie şi angoasă, de insatisfacţie şi artificialitate ce pare că ne-a cuprins pe unii dintre noi:

  „Din când în când, îmi dau seama că trăiesc într-o lume fără cer, fără copaci şi grădini, fără extaze bucolice, fără ape, pajişti şi nori. Am uitat misterul adânc al nopţii, radicalitatea amiezii, răcorile cosmice ale amurgului. Nu mai văd păsările, nu mai adulmec mirosul prăfos şi umed al furtunii, nu mai percep, asfixiat de emoţie, miracolul ploii şi al stelelor. Nu mai privesc în sus, nu mai am organ pentru parfumuri şi adieri. Foşnetul frunzelor uscate, transluciditatea nocturnă a lacurilor, sunetul indescifrabil al serii, iarba, pădurea, vitele, orizontul tulbure al câmpiei, colina cordială şi muntele ascetic nu mai fac de mult parte din peisajul meu cotidian, din echilibrul igienic al vieţii mele lăuntrice. Nu mai am timp pentru prietenie, pentru taclaua voioasă, pentru cheful aşezat. Sunt ocupat. Sunt grăbit. Sunt iritat, hărţuit, copleşit de lehamite.”

(Despre frumuseţea pierdută a vieţii –

Editorial de Andrei Pleşu)

             Am deschis acest blog din dorinţa de a împărtăşi frumosul…

Reclame

5 comentarii (+add yours?)

 1. Cristina
  mai 17, 2011 @ 20:57:46

  Domnul Plesu ar trebui sa invete de la amicul Liiceanu despre cum stau lucrurile cu timpul, aromele si organul. Cred ca e de notorietate episodul cu ritualul nocturn pe care il urmeaza cu sfintenie; dusul, gelul aromat, apoi cremele imbietoare cu care se unge… par a fi menite sa sfideze timpul si obsesia filosofului pentru pretinsa incompatibilitate cu el:)))
  Poti sa stergi mesajul asta, insa eu nu-mi pot infrana pornirea de a barfi un pic…:)))

  Răspunde

  • mikihandmade
   mai 18, 2011 @ 18:20:55

   :)) un ridicol ”şovăitor” între mirosurile de ghimbir, ceai verde şi lavandă de la Roger&Gallet :)) (sunt de acord cu îngrijirea corporală, dar bărbatul trebuie să fie simplu, nu artificial). Eu mă regăsesc în cuvintele pe care le-am citat mai sus. Recunoaște că trăim într-o mlaștină manelistă și, din păcate, majoritatea așteaptă să se mai întâmple ceva „demn” de dat la tv; puțini mai citesc… poate doar ziare în metrou; și mai puțini mai admiră frumosul simplu, natural…

   Răspunde

 2. Veronica
  mai 20, 2011 @ 18:52:55

  Toate produsele pe care le-ai realizat sunt deosebit de frumoase si de finute. Am realizat si eu cateva figurine prin tehnica quilling si pot sa spun ca este foarte greu sa realizezi asemenea frumuseti cum ai realizat tu. Mie una nu imi reusesc. Se vede ca ai talent. Iti doresc sa castigi suficient din vanzarea lor cat sa te multumeasca si sa iti dea posibilitatea si motivatia sa continui sa le realizezi.

  Răspunde

 3. mikihandmade
  mai 21, 2011 @ 12:07:02

  Merci mult de tot! Și felicitări pentru broșele realizate de tine. Pentru cine e interesat, le puteți găsi pe http://www.brose-handmade.blogspot.com/ .

  Răspunde

 4. violeta
  mart. 08, 2014 @ 14:17:40

  spunemi te rog in ce magazin in chisinau pot gasi toate necesare pentru quiling?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

iunie 2018
L M M J V S D
« mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
%d blogeri au apreciat asta: