history of quilling (arta de a rula hârtia)

Quilling este, de asemenea, cunoscut sub numele de hârtie filigran, hârtie pentru ţigarete, pliere mozaic. Deşi originile quilling nu sunt înregistrate, unii cred că aceasta a început imediat după inventarea hârtiei, în China, în 105 d.Hr. Alte surse afirmă că quilling a fost practicat în Egiptul Antic.

Se crede că în anii 400 şi 300, au fost create din argint și fir de aur, piloni, vaze, bijuterii frumoase, folosind aceasta tehnică. Prin 1200, acest hobby era destul de popular. Ca metal filigran, materialele au devenit limitate şi imposibil de obţinut pentru populația laică; hârtia filigran a fost mai ușor de găsit.

Se spune că în anii 1500-1600, călugăriţele franceze şi italiene utilizau benzi de hârtie suflate cu aur, tăiate de pe marginea bibliilor sau a altor cărți religioase, pe care le rulau pe pene de gâscă; astfel decorau articole religioase şi imagini. Utilizarea de pene de gâscă a dat naştere la termen (quill = pană).

Quilling devine tot mai popular la începutul anilor 1700 în Europa şi Anglia. Quilling a fost văzut ca hobby pentru domnişoare înstărite și se preda în școli împreună cu punctul de ac (cross stitch). Quilling-ul nu a fost niciodată o distractie pentru femeile din clasa muncitoare. În schimb, el a înflorit în rândul doamnelor ca modalitate de petrecere a timpului liber în clasele de sus, unde a fost folosit pentru a realiza bijuterii unicat și pentru a decora rame, tăvi de ceai, coșuri, cutii şi mobilier.

Coloniştii au luat quilling-ul în America, unde a cunoscut o renaştere acolo.
Quilling-ul a suferit transformări de-a lungul timpului, folosindu-se diverse tehnici și materiale, regăsindu-se acum pe toate continentele și devenind foarte popular datorită costurilor accesibile pentru  toată lumea.

Anunțuri

2 comentarii (+add yours?)

 1. Adriana
  Ian 18, 2013 @ 11:19:39

  Eu stiu ca a fost o ocupatie pentru aristocratia japoneza (doamne).

  Răspunde

 2. Miki
  Ian 18, 2013 @ 17:55:53

  Unele surse indică faptul că acest mestesug a fost practicat in Egiptul Antic. Unii consideră că îşi are originile în China. Alţii susţin faptul că arta quilling cu hârtie s-a născut în secolul al XIII-lea, atunci când maicile nu au putut să cumpere metale pentru filigran, din cauza costurilor ridicate.
  Cert este ca e o ocupatie distractivă, accesibilă şi relaxantă.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Aprilie 2018
L M M M V S D
« Mai    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
%d blogeri au apreciat asta: